TandjeTerug

 Coaching en Avonturieren

  Waarom een Tandje Terug?


  • Tandje Terug staat voor het simpelweg iets rustiger aan doen, zodat er meer ruimte en openheid ontstaat om uit te zoeken wat jou drijft! 
  • Coaching is het helpen van de ander om te leren, door inzicht te geven of aan te zetten tot het oefenen  van nieuw gedrag. 
  • Avonturieren staat voor de durf om iets nieuws te proberen, buiten je comfort zone gaan op een veilige manier. Dát is de manier om te leren. Met een lach of een traan, maar altijd met een "YES"-gevoel. 
  • Een Tandje Terug refereert tevens naar de belangrijkste werkvorm: Dog Assisted Coaching. Het is een ervaringsgerichte methodiek die je op een veilige manier laat oefenen met nieuw gedrag. 


"Stilstand is achteruitgang!" roepen mensen wel eens. Je baas, je partner maar ook je interne criticus kunnen je het gevoel geven dat je meer zou moeten kunnen, harder zou moeten werken of beter in je vel zou moeten zitten. 

Tandje Terug gelooft erin dat Stilstand juist bezinning is, een kunst die ons leert te kijken en te voelen naar wat onze wensen zijn, onze dromen en hoe wij deze willen nastreven. Dromen, groeien, ontwikkelen en zelfontplooiing zijn allemaal termen die bij ons menszijn passen. Het vraagt echter in beginsel om de juiste voorwaarden, om je hiertoe veilig genoeg te voelen. Terug naar de basis, weg van alle overtuigingen en 'het moeten', zet Tandje Terug zich in om van hieruit je eigen weg te bepalen. Pas in rust kunnen we onze dromen helder krijgen, onze obstakels reëel beschrijven en tot slot de weg ernaar toe met zelfvertrouwen inslaan.